isabellamortell

Att bli en morgonmänniska..

Hur knäppt ni än tycker det låter, tror (vet) jag att även om du kanske är världens tröttaste och inte är en morgonmänniska överhuvudtaget tror jag att några få enkla steg och förberedelser kan få dig att i alla fall bli lite mer utav en morgonmänniska. Jag är den person som helst bara skulle vilja stänga av väckarklockaren, ligga kvar i min säng och somna om några timmar. Hur som helst här är några tips på hur du kan slippa få den där jobbiga känslan varje gång du ska kliva upp ur sängen.... Hoppas ni tyckte om mina tips!! Tycker att ni absolut borde pröva dessa tips om ni känner för en förändring från en morgontrött människa till en piggare... Skriv gärna en kommentar vad ni tyckte om mina tips och om ni tyckte dom hjälpte.

 

Förbered - Detta kan nog vara utav de bästa tipsen enligt mig. Stressa INTE, stress kan nog vara det som förstör min morgon mest av allt. Därför tycker jag att förbereda är det bästa du kan göra. Några lätta saker du kan göra för att göra din morgon lite bättre. Ta dom där extra 10 minuterna kvällen innan för att välja morgondagens outfit, så du slipper stå där i panik med ett halvt sminkat ansikte. Jag bestämmer alltid kläder kvällen innan, packar väskan med allt jag behöver inför dagen som kommer och många gånger lägger jag även upp mitt smink i ordning därför att det är smidigare att sminka sig så man inte behöver leta omkring i sin necessär eller sitt sminkbord efter allt på morgonen.

 

Lägga sig i tid - Ett utav de misstag som alla gör är att lägga sig försent så man får för lite sömn vilket resulterar att man är trött på morgonen. Och att man lägger sig sent beror ofta på att man inte planerat andra saker innan. Till exempel, att man skjuter upp plugget till sista minuten och pluggar halva natten... No, no skippa det och planera istället så du får den sömn du behöver! 

 

En varm dusch - Finns det något bättre sätt att kvickna till på morgonen? Att ta en varm dusch på morgonen måste nog vara det bästa sättet att vakna upp på. + slipper man gå runt och känna sig äcklig och ofräsch hela dagen.

 

Ha en bra inställning - Istället för att tänka negativt till exempel, "jag är ingen morgonmänniska" " jag hatar att gå upp tidigt"  "detta kommer bli en dålig dag." Tänk POSITIVT istället, allt blir så mycket enklare med en positiv inställning. Utav en positivt inställning kan du komma riktigt långt med, det gäller inte bara morgonen utan allt, kom ihåg det!

 

Bra frukost - Frukost är ändå det viktigaste målet på hela dagen. Jag är en person som aldrig riktigt gillat frukost och har hoppat det alldeles för många gånger.. Shame on me! ( Jag har faktiskt börjat bli bättre på att äta frukost, *stolt* ) Man orkar så mycket mer om man äter frukost det kan jag verkligen medge och säga att det är sant. De gångerna jag äter frukost känns det som allt går så mycket enklare och lättare. STORT TIPS! Så skippa ej frukosten imorgon bitti ;) 

 

Lägg bort mobilen !!! -  Något jag är (var) riktigt bra på är att ligga och scrolla igenom mobilen lite för länge innan jag lägger undan den och ska försöka sova. Detta är en sak jag har märkt väldigt mycket på senaste tiden att om du nu gör samma misstag som mig att kolla alla sociala medier innan du ska sova gör det definitivt svårare för dig att sova. Det beror på att din hjärna börjar tänka på allt du läst och sett på sociala medier. Jag har börjat lägga från mig mobilen cirka en halvtimme innan jag går och lägger mig och det hjälper mig verkligen att få en bättre sömn.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas