isabellamortell

Utbytesstudent 15/16

Hejsan! Nu ska jag berätta en STOR nyhet som jag valt att inte berätta förut för allt inte har varit färdigt än med mera. Det  är det som jag bland annat har varit på möten och besök i Stockholm för. Nu hade jag i alla fall tänkt att skriva ut det mer offentligt dock vet redan väldigt många det men hur som helst ska jag flytta till Usa och bo där ett år.

 

Jag kommer att åka till Usa som utbytesstudent om fem dagar. Jag flyger från Umeå på måndag kväll ner till Stockholm. Kommer även sova en natt i Stockholm. Tidigt på tisdagen går mitt plan till Usa (New York) där jag först ska vara på tre välkommsdagar med EF. Där ska vi bland annat få åka in till New York city och få se stan med mera. Hur coolt??? Har aldrig varit i New York förut så det ska verkligen bli hur kul som helst och en upplevelse.

 

Nu kanske ni undrar vad EF (Education First) är för något det är nämligen orginastionen jag har valt att åka med. Jag har kollat runt på massa olika orginastioner innan jag valde att åka med EF eftersom jag såklart vill att det ska bli så bra som möjligt. Både jag och min familj fastnade för EF. Anledningen till att jag valde att åka med EF var för att hört mycket bra om dom och även mest och bäst information. Jag har pratat med personer som har varit utbytesstudenter i Usa och åkt med EF och att EF har spelat en stor roll för de under deras år, både före och efter. Hos EF finns det alltid någon att prata med som gör att man känner sig trygg vad det än kommer till.

 

Jag kommer att bo i en delstat som heter South Carolina som ligger i sydöstra Usa. Den placeringen känns verkligen hur bra som helst för mig. Klimatet där är mycket varmare än i Sverige. South Carolina har cirka fyra miljoner invånare, lite mer än så. Skolan jag ska gå på är lika stor som skolan jag går på i Sverige så det känns bra. Jag kommer bo i en värdfamilj med en mamma, pappa och två bröder, en storebror och en lillebror. Jag har hunnit prata en hel del med dom bland annat har jag skypat med dom med mera. Kan glatt säga att det känns som jag inte kunnat kommit till en bättre värdfamilj, dom är supersnälla och känner mig redan nu super välkommen hem till dom.

 

Jag tror att detta kommer bli ett av de bästa åren i mitt liv och så lärorikt. Alla man har pratat med som har varit utbytesstudenter säger att det är en fantastik upplevelse men som inte många får uppleva. Jag är riktigt glad att jag får denna chans. Självklart kommer jag att sakna alla nära och kära här hemma men kände att denna chans får man bara en gång i livet. Detta är ett citat jag tycker om "Det största sättet att växa på är nog att åka iväg och möta människor med ingen annan än sig själv som sällskap." Jag ska liksom helt själv till ett land där jag inte känner någon.

 

Just nu är det väldigt mycket för mig med packning, förberedning, umgås med vänner, familj och pojkvän. Därför kommer jag inte blogga förrän måndag kväll. Har bestämt mig för att blogga under mitt år (kommer ha med mig både datorn och systemkameran). Först och främst för min egen skull för att det är kul att gå tillbaka och läsa senare i livet och även för eran skull. Hoppas ni tycker det är kul att jag ska blogga under mitt år i Usa. Om ni kanske vill ha mer uppdatering av mig kan ni antigen följa mig på instagram eller snapchat, heter isabellamortell på båda. Tveka inte att börja följa mig/lägga till. Hoppas allt är bra med er!! Kram

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas